Саксии и кашпи

Саксии и кашпи

Изненадайте своите гости, като разнообразите своя вътрешен двор или тераса със саксиите на Баккер. Дизайнерските саксии ще извадят на показ най-доброто от растенията ви. Разполагаме с различни видове, независимо дали растенията са малки или големи, високо или нискорастящи. Всички саксии са с отлично качество и са много издръжливи. Предимство са за всяка градина или двор!

1 продукт
Избор на правилна саксия

Билките, луковиците и трайните насаждения, както и дърветата, плодовете и зеленчуците също могат да се отглеждат в саксии и сандъчета. Въпреки че, за някои растения е верен фактът, че растежът им в саксия е по-бавен от този в градната, с правилните грижи и внимание, тe ще разцъфтят! Например розовият храст ще се чувства добре само, ако саксията е дълбока 40-60 см.

Избор на правилна саксия

Разполагаме с огромен асортимент от саксии и сандъчета. Разликата е не само в материала (теракота, цимент, дърво, пластмаса, метал, ракита и др.), а и в стила, цвета и размера. За най-добри резултати е необходимо да изберете подходящата саксия, която да съответства на вашия стил – къде ще я разположите, какви растения ще засадите и с какви растения разполагате – помислете за всичко това преди да направите покупката.
Най-хубавото нещо на саксиите е, че можеш да ги преместиш. Баккер разполага с огромна колекция от леки саксии и сандъчета, изработени от пластмаса, която ги прави леснопреносими. В зависимост от периода на цъфтеж винаги можете да наредите отпред тези, които сега цъфтят. А за останалите, чийто растеж е по-бавен, просто полагайте повече грижи. Голяма ярка саксия в края на пътеката би била наистна атрактивен акцент, привличащ погледите!
Друго предимство на саксиите на Баккер е, че за разлика от глинените, растенията в пластмасовите саксии са защитени от замръзване и прекалено нагряване. Освен това всички те са здрави, стабилни и имат добро отводняване. Технологията дори ни предлага новаторска и интегрирана система за напояване, което означава, че трябва да поливате растенията си по-рядко от обичайните интервали от време. Не може да бъде по-лесно!
 
Засадете вашите саксии и сандъчета

Не забравяйте да изберете саксия, която е достатъчно голяма  - знаете, че цветята обичат пространството. Това ще им помогне за бързото им и здраво развитие.
Повечето от растенията на Баккер се доставят в пластмасови транспортни саксии.
Едногодишните растения могат да останат в тези саксии или пък да бъдат пресадени в по-големи и хубави. Почвата в подобни саксии обикновено съдържа достатъчно хранителни вещества, за да поддържа растенията поне месец. След това добавете тор към водата за поливане. Ако засаждате растенията в градината, е необходимо да премахнете пластмасовия съд.

Засаждане и грижа за растенията ви

При изваждане или изкопаване на растението от саксията е много важно да знаете, че не трябва да го дърпате. Внимателно извадете корените като издърпате саксията, за да запазите растението цяло. Винаги слагайте в основата на новата саксия хидропелети или глинени парчета за равномерно дренирайте. След това запълнете саксията до половина с компост, засадете растението на правилна дълбочина и запълнете с останалия компост. Натиснете внимателно, така че растението да стои стабилно. Не забравяйте да оставите малко разтояние между почвата и ръба на саксията за поливане. След това, полейте незабавно и обилно. Има много растения, които не обичат да навлиза слънце в почвата им, затова ако можете, го покрийте с чакъл или мъх. Така растението е запазено от нагряване, а водата се запазва в почвата по-дълго. Много важно е и редовното поливане и подхранване.

За повече информация посетете нашите страници за консултации на сайта ни.