Градинска декорация

Градинска декорация

Градинските статуи са перфектният аксесоар, който да създаде дълбочина в градината. Те могат наистина да събират погледите или да добавят фин завършек. Дори бихте могли да скриете статуята сред лехите, така че да е изненада за този, който се натъкне на нея. Градинските орнаменти и статуи са част от градината още от хилядолетия, добавят изисканост и представят личния ви вкус. Според митологията се смята дори, че някои статуи пазят градината. Дали е вярно или не, градинските статуи, за повечето хора, са толкова важни, колкото и растенията!

1 продукт

Градинските статуи се използват в градината от хилядолетия. Древните египтяни поставяли статуи в храмови градини – статуи на боговете. В Древна Гърция пък се поставяли на свещени поляни в гората. Римляните копирали много от гръцките статуи и ги използвали в градините си.
Градинските статуи са били навсякъде в западните градини по време на Възраждането до 21 век. Класическите статуи били срещани само в домовете на благородници, но по-късно стават популярни и в обществените паркове и градини. В днешно време всеки може да се наслади на красотата и символиката им.
Някои градински статуи наистина провокират въображението ни. В различните култури в Европа битува убеждението, че градините са били обитавани от зли духове, които обичат да правят бели и затова като спасители на градината се смятали феите, малките животни и градински гномчета.
Всеки знае, че градинарският гном е символ на късмета и много вярват, че пази градината през нощта и помага с работата в градината. Затова много разпространени са тези, които държат лейка или пък градинарска количка. От средата на 1800 г. гномчетата стават много популярни, тъй като се смятали за помощници в градината, а всички ние се нуждаем от такива.

Видове статуи за градината

Разполагаме с градинарски статуи във всякакви размери и форми. От градински гномчета, животни и скулптури със соларен панел, класически статуи или пък абстрактно изкуство. Градинските орнаменти с духовно значение допринасят за мира и спокойствието в градината. Веселите гномчета пък създават колоритна и цветна градина.
Статуите са изградени от различни материали – зависи от това за какво ще ги използвате, с какъв замисъл и разбира се, от цената. Традиционната скулптура е направена от камък. Металните статуи могат да бъдат бронзови, медни или пък от олово. Могат да бъдат и стъклени, метални, глинени или циментови, обикновено тези са по-крехки и неиздръжливи на студ.
Всички наши градински орнаменти са изготвени от здрав, нечуплив и устойчив на замръзване изкуствен камък. Предимството му е, че са леки и леснопреносими. Боята, която използваме, е екологична и без разтворители (нетоксична). Нашите статуи изглеждат като истинска картинка и същевременно са висококачествени! Сигурни сме, че ще ви радват много години напред.

Градински статуи и орнаменти

Градинските орнаменти служат за подобряване външния облик на градината. Чрез тях може да изразите вашия личен вкус, затова изберете нещо привлекателно и преценете най-доброто място за него.
Градинските статуи обикновено са първото нещо, което гостите в една градина забелязват.
Изберете най-доброто място, където ще се виждат от пръв поглед или пък изненадайте гостите, като ги скриете на неочаквано място.
Те могат да се използват и за привличане на птици или други животни. Може да добавите хранилки за птички и ванички. 
В днешно време, декорацията се комбинира и с полезността, затова в Баккер ще откриете много красиви градински статуи, които са с удобно слънчево осветление.